Summering: maj

GregorMitt mål inför maj var att stressa mindre och läsa mer. Jag kan inte riktigt säga att jag levt upp till det. C-uppsatsen har tagit väldigt mycket tid, och även LitteraturMagazinets skrivarskola har tagit mycket tid. Eftersom uppsatsen nu är inlämnad börjar det bli mycket lugnare, vilket är skönt. Jag hann med fyra böcker i maj:

– Johanna Schreibers “Carlstensveckan”
– Stephenie Meyers “Twilightsagan – den officiella illustrerade guiden”
– Suzanne Collins “Gregor från Ovanjord” (recension kommer)
– F. Scott Fitzgeralds “Den store Gatsby” (recension kommer)

Melina Marchetta FrancescaEn debutant, en klassiker, samt två gamla favoriter. Det var extra roligt att läsa något (för mig) nytt av Suzanne Collins, eftersom Hungerspelen är en av mina allra bästa läsupplevelser. Jag är också glad över att jag läste en klassiker för att jag blev så sugen på just den boken (efter att ha sett filmen här om dagen), och inte för att jag “skulle ha läst den”. Jag sträckläste den, dessutom, och det var inte speciellt svårt. Så om ni, precis som jag, haft svårt att läsa klassiker: prova “Den store Gatsby”. Lättläst och kort.

Inför juni ser jag bland annat fram emot Melina Marchettas “Francesca”, Jamie McGuires “Underbara helvete” och Mari Jungstedts “Du går inte ensam”. Jag läser vanligtvis inte deckare, men Mari Jungstedts böcker har jag faktiskt slukat. Hon släpper ganska regelbundet en bok i maj varje år, så det ger mig sommarkänslor. Sen är det rysligt spännande också.

2 Thoughts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *