Pyssel i sjukstugan

Pyssel

I helgen har jag varit sjuk. Jag fick hoppa över den planerade skrivträffen i lördags vilket kändes väldigt tråkigt, eftersom vi ses ganska sällan och jag alltid ser fram emot det. Istället fick jag bo i mina mjukisbyxor och roa mig med pyssellådan. Det är nog mitt största nöje när jag är sjuk – pyssel, serier och såklart läsning.

Först pysslade jag med min skrivarpärm som jag inte rört på länge. Lite refuseringsbrev och andra texter skulle på plats. Gärna omgivna av starka färger och fina illustrationer. Jag brukar stöka till det ordentligt när jag pysslar, och det tråkigaste är att plocka bort sakerna igen. Speciellt när man är sjuk och har dåligt med energi.

Efter det drog jag fram “Underbara Claras garderob”. Det är en riktigt inspirerande bok för mig som dels tycker om pyssel och dels tycker om second hand. Och att göra om/dekorera plagg istället för att köpa nytt. När jag hade bläddrat igenom boken började jag pyssla med kläder istället. Lite rosetter av gamla klädrester och lite dekorerade kragar blev det. Nu är det pappers- och tygbitar i soffa och säng.

Huvudet är fortfarande grötigt men jag har i alla fall haft mysigt, även om helgen inte blev som jag hade planerat. Nu ska jag ta en varm kopp te och läsa Alexandra-Therese Keinings “14”.

BokPärlkrageRosett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *