Önskenomineringar för Augustpriset

Ge mig arsenikImorgon 12.15 släpps nomineringarna för Augustpriset 2013! Det finns tre kategorier för er som inte vet det: årets svenska skönlitterära bok, årets svenska barn- och ungdomsbok samt årets svenska fackbok. Som tur är har jag möjlighet att lyssna på presskonferensen som sänds live. Idag delade jag med mig av mina önskenomineringar hos LitteraturMagazinet, bland annat Klara Krantz “Ge mig arsenik” och Janina Kasteviks “Slottet av is”. Man kan också kalla listan för “bästa svenska barn- och ungdomsböcker jag läst i år”. Det var väldigt roligt att få skriva om mina favoriter på en och samma gång.

Precis som förra året ska jag utmana mig själv att läsa alla nominerade böcker i barn- och ungdomskategorin. Det var ett bra sätt att bli engagerad i Augustpriset och samtidigt läsa flera bra böcker. Eftersom jag läser mestadels ungdomsböcker, och barn- och ungdomskategorin innefattar allt från pekböcker till ungdomsböcker, är chansen ganska stor att jag inte läst alla nominerade böcker. Det blir något att se fram emot i oktober och november!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *