Julstämning med Eva & Adam

Second hand är något jag gärna tipsar om.
Böcker är perfekt att fynda på second hand. Istället för att lägga ner mellan 100-200 kronor på en bok kan det räcka med en tia, eller kanske tjugo. Något annat man kan fynda på second hand är serietidningar. Igår hittade jag Eva & Adam: kramsnö och julkyssar av Måns Gahrton och Johan Unenge i stort format. Jag som alltid gillat både TV-serien, filmen och böckerna slog genast till.

Egentligen skulle man kunna säga att det är en serieroman, för det är samma berättelse som utspelar sig i boken Eva & Adam: jul, jul, pinsamma jul. Den boken var en av mina absoluta favoriter när jag var yngre. Jag gillar framför allt stämningen. Julkänslan när Eva & Adam åker till fjällen tillsammans, hur svårt det är att bo under samma tak samtidigt som det är väldigt spännande.

Jag har som sagt fastnat för serier på senaste tiden, så jag blev väldigt glad när jag hittade den här serieromanen. Man skulle kunna tro att det mest är nostalgi, men jag tycker faktistk att Eva & Adam håller än. Karaktärerna är väldigt väl gestaltade – jag både hatar och älskar Evas storebror Tobbe – och jag tycker även historierna känns realistiska. Jag känner alltid med Eva & Adam. Just den här serieromanen känns dock perfekt för julstämningen!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *