Filmtips: The great Gatsby

Jag börjar dagen med musik från “The Great Gatsby”. Så sjukt mycket bra musik! Möjligtvis var det i kombination med filmen, men jag njuter idag med. Bland annat en, för mig, ny låt med Lana Del Rey – “Young and beautiful”. Om jag ska summera vad jag tyckte om filmen är jag glatt överraskad. Många i mitt sällskap tyckte att den var lite platt och intetsägande. Och visst, jag kanske inte blev berörd à la Baz Luhrmanns tidigare film “Moulin Rouge”, men jag tyckte mycket om den. Jag gillade att det var som ett rosa skimmer över allt festande och livet de levde, vilket krackelerade ju längre in i filmen vi kom.

Jag hade gärna velat lära känna karaktären Gatsby bättre, men huvudkaraktären Nick Carraway var lysande. Precis som han själv säger var han både “inkluderad och exkluderad” under filmens gång. Allt var ur hans perspektiv, men det var inte hans historia, vilket var snyggt. Lite så var det väl för oss tittare också. Det fanns rätt mycket vi inte fick ta del av, mycket av framför allt Gatsby som i alla fall jag inte förstod. Till exempel varför han var “the great” Gatsby. Storheten förstod jag aldrig riktigt. Det gjorde att filmen inte nådde ända hem, men den var helt klart sevärd. Över lag väldigt bra skådespelarprestationer.

Jag är för övrigt väldigt nyfiken på boken. Framför allt undrar jag hur den skiljer sig från filmen. Filmen hade många moderna element, bland annat musiken, så jag antar att det är en modern tolkning. Om ni har koll på boken får ni gärna säga till! Om ni vill dela min morgonstund så ger jag er Lana Del Rey:

2 Thoughts.

  1. Jag såg den på min födelsedag och blev inte jätteimponerad. Tyckte den kändes väldigt mycket som Moulin Rouge och saknade djup. Men jag blev sugen på att läsa boken och hoppas att den är lite mer ingående när det gäller karaktärsbeskrivningar.

    • Nej, det är många som säger så! Jag vet inte, karaktärerna var lite platta, men jag gillade helheten mycket ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *