Filmtips: Känn ingen sorg

Känn ingen sorg med Adam Lundberg och Disa ÖstrandEfter en lång rad medelbra filmer och böcker känner jag mig lite i extas. Igår såg jag nämligen “Känn ingen sorg” på bio, och alltså. Fantastisk film. Helt sjukt bra. Jag var beredd på en mysrolig upplevelse, njuta lite Håkan Hellström-musik, men den här knockade mig till golvet. Jag skrattade högt och grät tyst om vartannat. Den var både knäpp, ytlig, djup, hemsk och vacker. Inte en enda gång tänkte jag på att skådespelarinsatserna inte höll, eller att något verkade töntigt eller orealistiskt. Jag drogs med i filmen från start och köpte alltihop.

Jag tror såhär: det finns två saker som gör mig väldigt svag när det kommer till filmer/serier. Dels när soundtracket vävs in på ett snyggt sätt, och när soundtracket är riktigt bra. Jag vill ha bra musik att hänga upp känslorna på, och det fick jag verkligen i “Känn ingen sorg”. Vissa scener kändes nästan som musikvideos. Mycket fokus på kläder, smink och miljöer. Idylliskt, nästan, vilket för mig in på den andra grejen jag gillar.

Filmen/serien levererade mycket festscener där jag som tittare tror att allt är sådär roligt och perfekt. Att allt är precis så fantastiskt som det verkar, ända tills ytan börjar krackelera och vi börjar förstå att det inte alls är perfekt. Det är till och med ganska destruktivt. Musikvideoscenerna bidrar lite till den känslan – snygga miljöer, slow motion, bra soundtrack, fest. Det verkar så härligt, fast det egentligen är mycket fasad.

Jag har egentligen inte varit ett jättestort fan av Håkan Hellström tidigare. Lyssnat ibland, mest när jag var yngre, men nu fick jag en nytändning. Idag går “Nu kan du få mig så lätt” med Disa Östrand och Adam Lundgren på repeat.

6 Thoughts.

  1. Pingback: Filmtips: Monica Z | Jonna Lindberg

  2. Pingback: Fantastisk filmupplevelse x 2 | Jonna Lindberg

  3. Pingback: Årets välförtjänta guldbaggar | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *