Ett citat av Stephen King

Har ni vissa citat ni bara ryser av?
Som får er att läsa det om och om igen, och tänka på det långt efteråt? Idag tänkte jag dela med mig av ett sådant citat, och det är hämtat ur Stephen King’s Att skriva. Ni som följer den här bloggen vet att jag både beundrar och läser den här boken ganska ofta, men just det här citatet har jag nog inte delat med mig av.

“Att skriva handlar inte om att tjäna pengar, att bli berömd, att skaffa kontakter, att få folk i säng eller att få vänner. Till syvene och sist handlar det om att berika livet för dem som vill läsa det du skrivit samtidigt som det berikar ditt eget liv. Det handlar om att stiga upp, bli frisk och gå vidare. Att bli lycklig, okej? Att bli lycklig. Mycket i den här boken – kanske för mycket – har handlat om hur jag lärde mig att göra allt detta. Mycket har handlat om hur du kan göra det bättre. Resten – och kanske de bästa bitarna – är en permissionssedel: du kan, du borde, och om du är modig nog att sätta igång så kommer du att göra det. Att skriva är magi, precis som annan kreativ verksamhet är det själva livets källa. Vattnet är gratis. Så drick.
Drick dig otörstig.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *