Boktips: Twilightsagan – den officiella illustrerade guiden

TwilightsaganTwilightsagan – den officiella illustrerade guiden är ett helt uppslagsverk om karaktärerna från Twilightvärlden. Vi får också veta allt om Stephenie Meyer som författare. Allt ifrån hennes skrivprocess till extramaterial runt böckerna Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta och Så länge vi båda andas. Jag fick boken som recensionsexemplar från B. Wahlströms, tusen tack för det!

Eftersom jag är ett Twilightfan har jag varit sugen på den här boken rätt länge. Det blir som ett tomrum efter att ha läst alla böcker och sett alla filmer i en serie man tycker om. Jag vill ha mer, mer om världen jag inte vill lämna och karaktärerna jag umgåtts med under hela den här tiden. Det får jag av den här boken. Dock tilltalar olika saker mig olika mycket. Det här är egentligen inte en bok som behöver sträckläsas, utan går lika bra att bläddra i och läsa vad som faller en i smaken.

Det jag tyckte allra bäst om var den cirka 80 sidor långa intervjun med Stephenie Meyer. Det var nästan som en minibiografi om bara Twilight, och det var väldigt intressant. Både om hur det känns som författare att göra en så megasuccé som hon gjort, hur hennes skrivprocess gick till och hur hon förhåller sig till sina karaktärer. Det fina var att de verkligen var levande för Meyer. När hon väl skapat dem upplevde hon att hon inte bara kunde bestämma hur en karaktär skulle göra eller säga, utan den levde sitt eget liv. Det tycker jag är spännande. Hon förtydligade även vissa saker jag undrat över i böckerna.

Det som inte gav mig speciellt mycket var persongalleriet. Varje karaktär fick sin egen beskrivning, allt från utseende till personlig utveckling, och det blev lite segt. Det jag däremot gillade med persongalleriet var illustrationen som fanns av varje karaktär. Illustrationerna var bland annat gjorda av Young Kim som även illustrerat serieromanerna i Twilight-serien.

Andra saker som fanns med i boken var vilka låtar Stephenie Meyer lyssnat på när hon skrev vissa scener, vilket var roligt att läsa om. Hon hade även svarat på de allra vanligaste frågorna i ett avsnitt. Sammanfattningsvis är Twilightsagan – den officiella illustrerade guiden en bok full av extramaterial. Mycket är upprepning och sådant som vi läsare redan vet, vilket egentligen inte är störande. Det är en bok du säkerligen har behållning av om du älskar Twilightböckerna. Det hade jag, trots att jag bläddrade förbi vissa partier. Inte heller det gjorde mig någonting.

Twilightsagan – den officiella illustrerade guiden finns tillgänglig på Adlibris och Bokus.

1 Thought.

  1. Pingback: Summering: maj | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *