Boktips: Turkanarapporten

Turkanarapporten, Christian Unge, bokrecension, bokbloggJag har läst Turkanarapporten av Christian Unge. Jag fick den som recensionsexemplar av författaren själv – stort tack för det! Den handlar om Martin, en läkare som flytt livet i Sverige för att jobba hos Läkare Utan Gränser i Kenya. Där träffar han Nadine som är antropolog och forskar i området kring Turkanasjön. Martin faller genast för Nadine och upplever känslor han inte känt på länge. När hon plötsligt försvinner bestämmer sig Martin för att leta efter henne. Frågorna blir bara fler, och han börjar förstå att Nadine är inblandad i något stort, något som rör både CIA och USA. Vad är det Nadine fått reda på? Har det med hennes forskning att göra? Och hur ska han hitta henne?

Boken är spännande och full av bra karaktärer och miljöer. Många gånger känner jag att jag är där och ser miljön författaren beskriver, exempelvis i Martins jobb som läkare där jag får se och uppleva både stressen och svåra operationer. Det märks att författaren vet vad han skriver om, och han använder det väl i boken. Jag får följa många olika spår som sedan binds samman mot slutet av boken när alla pusselbitar faller på plats.

Alla detaljer och ingående beskrivningar blir tyvärr också bokens nackdel. Vissa karaktärsbeskrivningar är både långa och onödiga, eftersom karaktärerna beskrivs väl genom både dialog och beteende. Jag tror boken hade tjänat på att vara kortare. Jag hade även problem med språket. Dels kunde boken blivit korrekturläst en extra gång, men jag hade också svårt att orientera mig i dialogen till och från och förstod inte vem som sa vad.

2 Thoughts.

  1. Pingback: Turkanarapporten | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *