Boktips: Sommaren jag blev vacker

bokblogg, bokrecension, ungdomsböcker, Jenny Han, Sommaren jag blev vackerJag har läst Sommaren jag blev vacker av Jenny Han. Det är en ungdomsbok och rekommenderad läsålder är 12-15 år. Den handlar om Belly som tillsammans med sin bror och mamma spenderar varje sommar i ett strandhus vid havet. Så har det alltid varit, och för Belly finns inget alternativ. Där är också bröderna Conrad och Jeremiah och deras mamma Susannah som äger sommarhuset. Belly har längtat efter att få vara med och räknas som en i gänget, och att inte ses som en lillasyster – speciellt inte av Conrad. Direkt när hon kommer dit den sommaren märker hon att något är annorlunda. Att det här ska bli en sommar som förändrar allt.

Jag får en härlig känsla när jag läser den här boken. Jag vill vara Belly och bo i det där sommarhuset jag med, fullt med sand och pirr i hela kroppen. Det finns några riktigt fina karaktärer, bland annat Susannah och Jeremiah. Jag tyckte speciellt mycket om relationen mellan Susannah och Belly. Jag fastnar snabbt i boken och vill inte lägga bort den, och när jag läst sista sidan är jag glad att det finns två böcker till.

Något som stör mig är att boken fokuserar lite väl mycket på hur vacker Belly blivit. Både hon själv och personerna runtomkring henne, som att det är något slags inträdesprov till vuxenvärlden. Något annat som stör mig är att bröderna är väldigt överbeskyddande, och att det ska tolkas som ett kärleksbevis. Det påminner mig om relationen mellan Bella och Edward i Twilight, och just den biten av relationen är jag inte speciellt förtjust i.

Provläs Sommaren jag blev vacker på Bokus.se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *