Boktips: Only väg is upp

bokrecension, bokblogg, only väg is uppJag har läst Only väg is upp av Emmy Abrahamson.
Jag fick den som recensionsexemplar av Adlibris – tusen tack för det! Det är en ungdomsbok och rekommenderad läsålder är 12-15 år. Den handlar om Filippa som åker till London för att förverkliga sina drömmar. Hon ska inte bara komma in på den bästa scenskolan i världen, hon ska även träffa drömkillen och bo i en cool lägenhet i centrala London. Men hur gör man? Hur länge ska man behöva bo på en madrass på golvet, i väntan på den perfekta lägenheten? Hur träffar man den där drömkillen, och framför allt – hur behåller man honom?

Jag tycker att Only väg is upp är bra skriven och väldigt lättläst. Språket är trovärdigt, dialogen flyter på bra och jag får en klar bild av miljöerna Filippa rör sig i. Tyvärr är det nog också det enda jag tycker om med den här boken. Filippa är fruktansvärt naiv och jag stör mig på henne från sida ett. Hon flyttar till London för att komma in på scenskolan, har knappt en plan B, har inte ens med sig ett CV när hon ska på arbetsintervju. Det kanske värsta av allt är dock hur naiv hon är när det kommer till “drömkillen”. Han drar en klyscha för henne på krogen, hon sväljer allt och kan inte förstå varför han inte hör av sig. Tack vare Filippas naivitet förlorar jag snabbt intresset och bryr mig inte speciellt mycket om huruvida det löser sig för henne eller inte.

Only väg is upp går att provläsaAdlibris och Bokus!

2 Thoughts.

  1. Jag ska och lyssna på Emmy Abrahamsson på torsdag på Rabén & Sjögren. Ska bli intressant att höra henne prata om boken, sen läsa den och se om jag håller med dig eller inte. För jag har väldigt svårt för på tok för naiva personer i böcker.

    • Ja, jag förstår det! Säg gärna till när du läst boken, vore kul att höra vad du tycker :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *