Boktips: Om jag kunde drömma – Twilightsagan som serieberättelse

Om jag kunde drömma av Stephenie MeyerJag har läst Om jag kunde drömma som serieberättelse
av Stephenie Meyer och Young Kim. Jag fick böckerna av B. Wahströms – tusen tack för det! Rekommenderad läsålder är från femton år. Få har missat historien om Bella som kommer till den lilla staden Forks och träffar vampyren Edward, som hon genast blir förälskad i. Att vara kär i en vampyr är dock inte alltid lätt, eftersom Edward törstar efter Bellas blod och när som helst kan slita henne i stycken.

“Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom – och jag visste inte hur stark den delen kunde vara – som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom.”

Jag som Twilight-älskare blev genast nyfiken när jag förstod att Om jag kunde drömma fanns som serieberättelse. Illustrationerna är fantastiska. Även om det här är en alternativ bild av Bella och Edward för mig, och inte som jag ursprungligen tänkt mig att de ser ut, är det väldigt givande att få dem i det här formatet. Jag är också imponerad över hur väl illustratören har sållat mellan alla scener och händelser och fått ihop serieberättelsen till en så bra helhet. Det viktigaste från boken är definitivt med, och jag njuter av att få uppleva hela historien igen.

Om jag kunde drömma av Stephenie MeyerI början störde jag mig på att jag inte alla sidor var i färg, vilket jag visserligen tror hade varit ännu snyggare, men jag gillade hur exempelvis scenen när Edward visar sig i solen för första gången blev en kontrast till det svartvita. Som att de hade gått omkring utan solljus tills dess, och då när solen lyste fram mellan träden syntes alla färger. Det var otroligt vackert. För övrigt är det den scenen som är på omslagen. Eftersom serieberättelsen är uppdelad i två volymer är det ett perfekt omslag, och sätter man dem bredvid varandra hör de ihop.

Jag kommer tyvärr aldrig karaktärerna lika nära som jag gör i boken. När Edward säger att han älskar Bella för första gången studsar jag i serieberättelsen, och tycker att det känns orimligt. Så känner jag inte alls i boken, och just för att jag har läst boken kan jag köpa det ändå. Av den anledningen tror jag att Om jag kunde drömma som serieberättelse passar mer som ett komplement till boken. Skulle man bara läsa serieberättelsen tror jag att mycket skulle gå förlorat från den ursprungliga historien. Är du däremot ett Twilight-fan och vill utöka din upplevelse, då är det här något för dig. De här serieböckerna är perfekt för den som inte vill släppa taget om Bella och Edward riktigt än. Därför ser jag också fram emot att läsa uppföljaren – New Moon.

Om jag kunde drömma som serieberättelse är som sagt uppdelad i två volymer. Volym ett finns tillgänglig på Adlibris och Bokus, och även volym två finns tillgänglig på Adlibris och Bokus.

1 Thought.

  1. Pingback: Seriefavoriter | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *