Boktips: Jag älskar Manne

bokblogg, bokrecension, bilderbok, Jag älskar ManneJag har läst Jag älskar Manne av Pija Lindenbaum. Det är en bilderbok och rekommenderad läsålder är 0-3 år. Boken handlar om Micke, Manne och den andra killen. Vi får följa Mickes berättelse om vad han älskar och inte älskar. Framför allt älskar han Manne och att leka tillsammans med honom i sandlådan. Micke tycker inte om den andra killen. Nej, den killen gillar han inte alls, speciellt inte när han börjar leka med Manne. Manne är ju Mickes kompis, och hur leker man alla tre?

Berättelsen är både söt och rolig. Lite finurlig, sådär. Vi får på ett enkelt sätt känna hur jobbigt det kan bli när man vill ha kompisen för sig själv. När man blir svartsjuk och känner sig utanför, och hur lycklig man kan bli när den andra killen äntligen går sin väg. Då känner jag med Micke. Förutom berättelsen är illustrationerna oerhört fina, med uttryck fångade på pricken och alla starka färger.

Tyvärr blir boken inte mer än så för mig. Den är som sagt söt, men inte mer. Jag ser ingen djupare berättelse och jag reflekterar inte speciellt mycket över boken när den är slut. Jag undrar lite över vad boken vill säga, och jag tror egentligen inte att den säger något mer än det jag ser. Det är en söt berättelse om tre barn som försöker samsas i en sandlåda. Kort och gott.

Jag älskar Manne är Augustnominerad i kategorin för barn- och ungdomar. Den finns tillgänglig på Bokus och Adlibris.

3 Thoughts.

  1. Intressant att någon mer tyckte ungefär som jag. (Trodde att jag var den enda.) Jag är ett jättestort Pija Lindenbaum-fan men jag hade svårt att hitta någon berättelse som gick på djupet i den här boken. Men samspelet mellan bild och text är som vanligt högklassigt i Pija L:s böcker.

    • Ja, jag håller med dig. Gillar också Lindenbaum, Kenta och barbisarna är grym, men den här tilltalade mig inte speciellt mycket. Sen behöver väl inte alla böcker ha ett djupare budskap kanske, men för att bli Augustnominerad förväntade jag mig ändå något mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *