Boktips: Het

bokblogg, bokrecension, Het, ungdomsböckerJag har läst Het av Åsa Anderberg Strollo, Gunnar Ardelius, Lisa Bjärbo, Inti Chavez Perez, Manne Forssberg, Martin Jern, Jenny Jägerfeld, Sara Ohlsson, Ingrid Olsson och Jessica Schiefauer. Det är en erotisk novellsamling med tio fristående noveller.

Jag har läst flera av författarna förut och tyckt mycket om deras tidigare böcker, så jag höga förväntningar på den här novellsamlingen. Det dessutom svårt att skriva om sex och att göra det bra, men inte desto mindre viktigt. Jag blev därför väldigt glad efter att ha läst klart Het och konstaterat att den levde upp till allt och mycket mer. Novellerna är väldigt varierande både vad gäller karaktärer, sexualitet, situationer och “nivå” av erotik. Vissa är pang på och väldigt detaljerade medan andra är mer blygsamma och försiktiga, och det är just blandningen som gör novellsamlingen så bra. Något annat jag gillar är den underbara kombinationen av litterär kvalitet och heta sexscener. Äntligen finns det både och – HURRA! Jag tror Het kan läsas och uppskattas av alla, och den skulle kunna användas både som litteratur i skolan och som kvällsläsning i sängen.

Min personliga favoritnovell blir Jenny Jägerfelds Paris surprise där hon bjuder på en fantastisk beskrivning av hur en orgasm kan kännas: “… och jag känner att nu, nu, nu och himlen öppnar sig och en ljusblå skimrande bit av den trillar ner precis i det här rummet och det klirrar som av små klockor eller fint glas som krossas och hela kroppen darrar till, rycker, vibrerar och jag kommer i heta pulser som svallvågor på ett hav.”

Het finns tillgänglig för både köp och provläsning på Adlibris och Bokus.

4 Thoughts.

  1. Visst är den bra! Mina favoriter är Jenny Jägerfelds, Inti Chavez Perez, Sara Ohlsson och Jessica Schiefauer. Och det går absolut att läsa som du säger av alla och både i undervisningssyfte och för egen njutnings skull.

    • Ja den är riktigt bra! Visst, och det kan vara ett bra sätt att diskutera sex på också, eftersom det ibland är knepigt att prata om :)

  2. Jag har precis läst ut den här boken nu, ströläst den lite till och från för att den inte skulle bli för övermäktig. På det stora hela tycker jag coskå att den klarar sig fint! Vissa är bättre än andra, men så är det ju, beror ju ycket på tycke och smak ;)

    • Absolut! Kul att du gillade den :) Roligt initiativ tycker jag, med en erotisk novellsamling för unga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *