Boktips: En morgon stod hon bara där

bokblogg, bokrecension, Extra: en morgon stod hon bara där, Per Nilsson, ungdomsböckerJag har läst Extra: en morgon stod hon bara där
av Per Nilsson. Det är en ungdomsbok och rekommenderad läsålder är 9-12 år. Det här är första delen i en bokserie om sex böcker. Boken handlar om Pim-Pim som går i högstadiet, och om den nya tjejen Extra som börjar i hans klass. Hon kommer från ingenstans, och hon gör allting annorlunda. Pim-Pim förstår direkt att Extra är speciell. Han tror knappt att hon är verklig. Vad är det hon gör som får alla lugna i hennes sällskap? Behöver Pim-Pim rädda henne? Eller är det Pim-Pim som behöver Extras hjälp?

Jag fastnade direkt för den här boken och kunde knappt lägga den ifrån mig. Redan från sida ett får vi veta vad boken kommer handla om, att det är Extra som står i centrum och att det är något speciellt med henne. Det blir mysteriet som driver handlingen framåt, och även om jag knappast får veta allt får jag veta tillräckligt för att vilja fortsätta läsa. Allt sker ur Pim-Pims perspektiv och vid sidan om mysteriet med Extra får vi inblick i hur livet som tonåring kan se ut. Pim-Pim vars föräldrar är skilda, den nya styvpappan som gör mamma glad men som stack hål på familjelyckan.

I början hade jag svårt att sätta en ålder på personerna i boken. Jag tyckte både Pim-Pim och de andra i hans klass kändes mycket yngre, speciellt klasskompisarna. Jag hade också gärna sett att boken var lite längre, istället för att bli uppdelad i sex olika delar.

Extra: En morgon stod hon bara där finns tillgänglig på Adlibris och Bokus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *