Boktips: ABC å allt om D

ABC å allt om D, Nina Ulmaja, bokrecension, bokbloggJag har läst ABC å allt om D av Nina Ulmaja. Det är en ordbok om alfabetet och rekommenderad läsålder är 9-12 år. Hur skulle det vara om vi inte hade bokstäver? Hur kommer det sig ens att vi fick bokstäver, och var kommer de ifrån? I den här ABC-boken får vi veta allt och lite till. Vi får en egen historia för varje bokstav men även exempel på ord. För varje ny bokstav får vi även färgglada illustrationer.

Jag blir glad av den här boken. Illustrationerna smälter ihop med de olika orden och bokstäverna på ett kreativt och nyskapande sätt. Trots att alfabetet används flitigt av oss varje dag är det mycket jag inte vet om bokstävernas historia, vilket gör läsningen spännande. Jag tror många kan tycka om den här boken, både de barn som lär sig läsa men också de som bara vill lära sig mer.

ABC å allt om D är som sagt en uppslagsbok snarare än en bok man läser från pärm till pärm. Jag tror det är en bok man plockar fram då och då, man kanske inte ens läser allt, men varje uppslag har sin egen charm och bidrar ändå till mysig läsning.

ABC å allt om D är nominerad till Augustpriset 2012 i kategorin barn- och ungdom. Den är tillgänglig att provläsa och köpa hos Adlibris och Bokus.

1 Thought.

  1. Pingback: Snart dags för Augustpris | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *