Bokbloggsjerka 26-29 april

BokhyllanHur viktiga är böckernas förord egentligen? Läser du dem eller skippar du dem helt och hållet?

Det här är veckans bokbloggsjerkafråga från Annikas litteratur- och kulturblogg. Jag måste säga att det beror helt på författaren. I de allra flesta böcker jag läser är det inga förord, men när det väl finns beror det på om jag är nyfiken på författaren eller inte. Och om jag råkar veta att författaren är väldigt bra på att skriva förord, då läser jag absolut. En mästare på förord är Stephen King. Hans förord kan jag läsa hellre än själva boken ibland (mest för att jag inte är så förtjust i skräck).

Jag tror det bland annat är därför jag gillar hans bok “Att skriva”, för delar av den känns lite som ett förord. Han berättar generöst och mycket om hur det kom sig att han skrev boken, om sig själv och om skrivandet. Så om det är Stephen King – alltid. Över lag skulle jag ändå önska lite fler förord. Det kan vara riktigt trevligt, om det är en författare jag vill veta mer om. Annars skippar jag.

1 Thought.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *