Bokbloggsjerka 12-15 oktober


Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

Det här är veckans bokbloggsjerkafrågor från Annikas litteratur- och kulturblogg. På första frågan säger jag: ingen aning. Jag har aldrig hört talas om honom förut, och jag är inte intresserad av att läsa honom framöver heller. Det brukar vara så när det gäller Nobelpriset i litteratur, helt enkelt för att det inte är min typ av litteratur. Jag tycker ofta det ska vara så tungt och krångligt. Det känns som att det är en viss typ av litteratur som kammar hem priset varje år. Som att det aldrig skulle kunna vara en lättförstådd bok med fängslande men rätt enkelt språk, och ändå ett fantastiskt budskap.

På andra frågan svarar jag: tre. I nuläget, i alla fall. Och det är alltså inte böcker jag har i min bokhylla, utan de böcker jag planerar att läsa i min bokhylla inom kort. Det är dels Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan, H. C. Andersens Tummelisa samt ett manus av en vän till mig. Och sen finns det ju min vill-läsa-hög, alltså böcker jag inte har än men planerar att läsa framöver. Till exempel Katarina Kieris Mellan dig och dig. Det är en bok jag verkligen ser fram emot att läsa framöver! En annan är Sofia Nordins nya bok En sekund i taget. Dock måste jag vänta ett par månader tills jag får läsa den.

10 Thoughts.

  1. Det verkar vara få av oss bokbloggare som egentligen är så intresserade av Nobelpriset i litteratur, fast man tycker att just vi skulle vara mest intresserade av det!

    • Ja, faktiskt! Jag har knappt sett någon som verkar läsa pristagarna. Jag tänker att det kan handla om att det är rätt speciell litteratur, och att det är mer vanligt att man läser och bloggar om exempelvis deckare/chick-lit/barn- och ungdomsböcker osv.

  2. Inte många som är speciellt intresserad av Nobelpriset och inte heller känner till årets vinnare. Du verkar ha alldeles lagom med böcker som skall läsas framöver.

    • Den verkar lite deppig men jag ska försöka ta mig an den ändå :) Uppdaterar dig när jag läst den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *