Min egen ö

Den här berättelsen skrev jag sommaren 2011. Drygt ett halvår tidigare fick jag idén, men det tog ett tag innan jag ville skriva ner det. Kanske för att det var tungt. Eller också för att jag ville göra något riktigt bra av den, och för att göra det krävs distans. 
Nyårsafton 10/11 gick jag hem från en fest mitt i natten, och det så tjock snö att man knappt hörde någonting, fast än det var mitt i stan. Då började jag fundera på livet, och vad som händer efter. Om det här är det som finns, om livet vi lever nu är allt som någonsin händer – hur ska man hantera det? Jag mindes hur jag hade tänkt samma saker som liten, och av någon anledning kom det tillbaka till mig den där natten. Skillnaden var bara att det skrämde skiten ur mig nu. Så när sommaren kom, och skrivinspirationen kickade in, då skrev jag ner det. Och då blev det riktigt bra.
Berättelsen ”Min egen ö” gick vidare i novelltävlingen Unga berättare 2011, där jag blev en av tio finalister. Tyvärr vann jag inte, men jag är väldigt glad att ha blivit läst av så många och fått erfarenheten att spela in min allra första novell som ljudfil!

Läs “Min egen ö” i pdf-format

Eller lyssna här:

1 Thought.

  1. Pingback: En god investering | Jonna Lindberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *